24 Temmuz 2008 Perşembe

Alçaklık Genlerinde Var!

Alçaklık belki izafi bir kavram olarak görülebilir.
Kanaatimce bir karakter zafiyetidir.Şartların zorkaması zaman zaman benzeri eğilimlere insanları sevketse de,bu geçici ve pişmanlıkla son bulan bir sapmadır,bir zafiyettir.Bilgi ve tecrübe eksikliği,yanlış b,ilgilendirme,olayların aslını araştırmama/araştıramama bu bağlamda hafifletici sebep olabilir.

Her ne kadar üstad Necip Fazıl,alçaklığın da bir seviyesinin bulunduğunu söylese de,ben alçaklığın normalin aaltında bir seviye düşüklküğü olduğunu düşünüyorum,seviye yoksunluğu da diyebilirsiniz buna.

Dostluk,arkadaşlık süreklilik ister.Paylaşımı,digergamlığı gerektirir.Dar zamanda/geniş zamanda birarada kalabilmek erdemi,gerçek dostluğun temelidir.
Akabe beyatında Rasulullah(s.a.v)e bey'at eden Medineli Müslümanların kullandıkları "darlıkta ve genişlikte itaat edeceğimize..." ifsdesi,gerçek dostluğun,inacın ve dürüstlüğün en bariz örneklerindendir.

Altı aylık bir zaman diliminde ciddi sıkıntılar yaşadığımı ifade etmiştim bir günlüğümde.O günden bugüne yaşadıklarım konusunda zaman zaman kendimi eleştirdiğim olmuştur.Keşke ile başlayan pişmanlık ifadeleri kullanmışımdır.Ancak,son iki gün içerisinde yaşadıklarım,geçmişte yaşadıklarımı onlara katlayacak kadar acı verici.Şimdi elemim onlarca kat daha fazla.

Benimle uğraşmayı kendilerine ilke edinen bir kısım nevzuhur alçaklar,şimdi de dostlarıma kancayı takmışlar.Ellerindeki gücü aleyhimize kullanmaya hiç bu kadar istekli olmamışlardı.Devreye kimleri soktuklarını,hangi hileli yollara başvurduklasrını bir bilseniz,suratlarına tükürmek için galiba sıraya girerdiniz.

3 Kasım seçimleri sonrası az da olsa gelen rahatlama,bizde rehavete neden oldu.Vurdumduymazlık adlı başını gitti.Kimseyi eleştiremiyor,yanlışlıkları "bizden"diyerek geçiştiriyoruz.Toplumda genel kanı bu.Oysa jaksızlık ve yanlışlığı savunmaya,ondan yana bir şekilde olduğunu göstermeye hiçbir onurlu insanın hakkı yoktur.Benim hırsızım iyi mantığı,bizdeki çözülmenin de saviyesini gösteriyor.

2002 de aldıkları güce 2007 de güç kadan bir kısım "her zaman formda"kişiler,şimdi makamlarını daha da büyütme ve güçlerndirme peşindeler.Sureti haktan görünüp,batıldan bir farkı kalmayan bir kısım ikiyüzlüler,hem toplumumuza,hem camiaya büyük zarar veriyor.Zarar vermekle kalmadığı gibi toplumsal nefreti de ateşliyorlar.

Şükür Allahıma,kaç yıldır bu zihniyetin farkındaydım.Yeri geldiğinde bunu ortaya koymaya gayret ettim.Bunu bildiklerinden ötürü de zaten bizi bir türlü "meşru daire"içinde göremediler,görecek yürekleri de yok.

Yarın güzel bir gün mü olacak bilemiyorum,
Genlerine alçaklık yerleşmiş olanlardaki hırs ve intikam duygsu var oldukça,yarınlar bu günden iyi olmayacak elbette.

Şimdi güç ve iktidarı ellerinde tuttuklarını sanıp,bu tür yapılanmaları görmeyen/göremeyenlere büyük iş düşüyor.
Ya bu alçakları tasfiye edecekler,
Ya da kendileri tasfiye olacak.

Zira görünen köy kılavuz istemiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder